Rekordokat döntött egy népszerű autómárka

Rekordokat döntött egy népszerű autómárka

A Ford of Europe – a Ford Motor Company 20 európai piacot összefogó szervezete szerdán tette közzé az első negyedévre vonatkozó értékesítési riportját. Ebben bejelentette, hogy a Ford a második legnépszerűbb márka Európában, a Ford SUV eladásai pedig több mint 15 százalékkal nőttek az első negyedévben.

A márka legnépszerűbb típusa a Európában a Fiesta, melyre 2017 márciusához képest 28 százalékkal több vásárlói megrendelés érkezett 2018 márciusában. Idén Európa szerte 14 százalékkal, Magyarországon 48 százalékkal növekedett a Kuga értékesítése, mely az első negyedévben 46 100 darabos rekordértéket ért el. A 2008-ban bemutatott, majd 2016 végén teljesen megújult modell idén itthon is rekord 837 darabos értékesítést tudhat magáénak.

Hírdetés

A Ford Ranger továbbra is Európa legjobban fogyó pickupja a február végi legfrissebb adatok szerint. Az Euro20 piacokon a Ford 11 700 Rangert értékesített, ami 14 százalékos növekedést jelent, és így a Ranger történetének legjobb első negyedévét zárta.

Magyarországon a Ranger egyedülálló, 34,8 százalékos részesedést tudhat magáénak.

A Transit modellből rekord mennyiség fogyott, ami 77 300 eladott autót jelent a 20 legfontosabb európai piacon az év első három hónapjában. A Transit kiemelkedően sikeres hazánkban is, 41,8 százalékos növekedéssel 407 darabbal ez volt az elmúlt 9 évben elért legjobb első negyedéves eredmény.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »