Rekorderedmény a Konzumnál

Rekord évet zárhat 2017-ben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., derült ki a társaság Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett IFRS szerinti, nem auditált előzetes konszolidált beszámolójából. A csoport 68 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel, 40,8 milliárd forintos saját tőkével és várhatóan 19,6 milliárd forint teljes átfogó eredménnyel zárja a 2017-es évet.

A Konzum-csoport fennállásának eddigi legfontosabb időszakát tudhatja maga mögött, a társaság tevékenységének és portfóliójának újrapozícionálását, illetve átstruktúrálását követően egy év alatt Magyarország egyik meghatározó befektetési holdingvállalatává fejlődött – írja közleményében a Konzum.

A cégcsoport által kezelt vagyon értéke 2017-ben meghaladja a 150 milliárd forintot,

a csoport portfoliójában a pénz- és tőkepiacon, az idegenforgalomban, az ingatlanhasznosítás, valamint a vagyonkezelés területein működő társaságok találhatók. A Konzum-csoport dinamikus növekedésének köszönhetően megerősítette tőkeszerkezetét, az elmúlt év akvizícióinak köszönhetően jelentősen javult a vállalat jövedelemtermelő képessége.

Hírdetés

A Konzum-csoport a 2017-es pénzügyi évet 16 milliárd 823 millió forintos nettó árbevétellel zárja, a vállalat mérlegfőösszege 68 milliárd 20 millió forint lett.

A cégcsoport saját tőkéje az előző év hasonló időszakához képest 68 szorosra, azaz 596 millió forintról 40 milliárd 847 millió forintra növekedett.

A Konzum csoport nettó adózott eredménye 10 milliárd 346 millió forint lett, mely eredményt tovább növeli a Konzum Management Kft-ben lévő Opus Global Nyrt. törzsrészvények december 31-i árfolyamának megfelelő átértékeléséből származó hatása. Ennek köszönhetően a Konzum-csoport 2017-ben 19 milliárd 649 millió forintos átfogó eredményt ért el.

A 2017. decemberében bejelentett, a mérlegfordulót követően – részben már megvalósított – tőkeemelés tovább növeli a Konzum Nyrt. konszolidált saját tőkéjét és eredményét. A tőkeemelés hatásai azonban a 2018. első féléves beszámolóban jelentkeznek majd.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »