Rekordáron kelt el a Profi áruházlánc

Rekordáron kelt el a Profi áruházlánc

Több mint félmilliárd euróért vásárolja meg a romániai Profi áruházláncot üzemeltető Profi Rom Food százszázalékos részvénycsomagját a Mid Europa Partners szakmai befektetőcsoport.

PROFI-Floresti-Cluj-1_b

A csomagot az Enterprise Investors által kezelt Polish Enterprise Fund VI adja el. Az 533 millió euróról szóló, a hatósági engedélyek megszerzésének függvényében hatályba lépő szerződést szerdán írták alá. A Profi rendelkezik egyébként a legkiterjedtebb, csaknem 500 üzletet magában foglaló hálózattal Romániában. A 244 településen jelen lévő, közel 11 ezer alkalmazottat foglalkoztató üzletlánc idei becsült forgalma 800 millió euró lesz, 50 százalékkal magasabb, mint 2015-ben. Tavaly a Profi üzletlánc az előző évinél csaknem kétszer nagyobb, 11,6 millió eurós nyereséget jelentett.

A vételár szempontjából ez a legnagyobb értékű adásvételi szerződés Romániában a kiskereskedelmi szektorban, és a legnagyobb olyan beruházás, amelyet egy magánbefektetői alap eszközöl. Az Enterprise hét éve 66 millió euróért vette meg az akkor még csak 67 üzlettel rendelkező üzletláncot, az utóbbi években pedig évente csaknem száz üzlettel bővítette a hálózatot. Az új részvényes folytatni akarja az expanziót, és azt tervezi, hogy néhány éven belül megkétszerezi az üzletek számát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »