Rekollekció és püspöki szentmise a mosonmagyaróvári piarista iskolában

Rekollekció és püspöki szentmise a mosonmagyaróvári piarista iskolában

Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke mutatott be szentmisét a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákjainak szeptember 17-én.

A mosonmagyaróvári piarista iskola közössége minden év szeptemberében, Szűz Mária neve napjához kapcsolódva kerékpáros zarándoklaton vesz részt, melynek célpontja a közeli Mária-kegyhely, Máriakálnok.

Idén a felső tagozatos és gimnazista diákok nagy része gyalogosan tette volna meg az utat, ám az időjárás átalakította a terveket, a zarándoklat így térben alaposan leszűkítve, ám lelki tartalmakkal bőven megtöltve történt.

Hírdetés

Az iskolai rekollekció után a felső tagozat és a gimnázium osztályai a mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplomba vonultak, minden osztály a saját keresztje alatt. A kereszteken a diákok felajánlásai, kérései voltak feltüntetve.

A szentmisét Veres András, a Győri Egyházmegye főpásztora mutatta be. Prédikációjában Szűz Mária nevének sokrétű jelentéseiről beszélt a diákoknak, és rámutatott többek között a részvét és az áldozatvállalás fontosságára, amely hozzásegíthet bennünk ahhoz, hogy a hit fénye bevilágítsa életünket.

Forrás és fotó: Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda/Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »