Rejtett lőszerkészletet találtak Berlinben egy karácsonyi vásár mellett

“Nagy mennyiségű” lőszert találtak vasárnap Berlinben egy karácsonyi vásár közelében, emiatt a rendőrség elkezdte átkutatni a környéket. A hatóságok szerint egyáltalán nem szokatlan dolog, hogy doboz lőszereket találnak, és a vasárnapi eset nem feltétlen köthető terrorizmushoz. A lőszereket egy földalatti parkolóházban találta egy helyi lakos, téli gumik mögött egy műanyag zacskóban elrejtve, és azonnal értesítette a hatóságokat.

A rendőrök 200 darab 7,65 mm-es lőszert foglaltak le, ezek egy része műanyag zacskóban, egy része még gyári dobozában volt.

A történtek után a rendőrség elkezdte átvizsgálni a környéket annak reményében, hogy esetleg DNS-minták alapján sikerül beazonosítani az egyelőre ismeretlen gyanúsítottakat.

Hírdetés

A Bild német napilap jelentése szerint “veszélyes a helyzet”, mert a földalatti parkolóház fölött egy mecset található, a közelben pedig karácsonyi vásár.

Bár a lőszerkészletet egy mecset alatt találták, a hatóságok egy közeli parkot kezdtek kutyákkal átvizsgálni, és arról nem számolt be a sajtó, hogy a mecsetet is átkutatták volna.

Winfrid Wenzel rendőrségi szóvivő szerint a parkban nem találtak további lőszereket.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »