"Régóta fennálló hiányt pótol az M5"

A közszolgálati csatorna két arca, Miklósa Erika operaénekesnő és Csányi Sándor színész, a Thália színház igazgatója interjút adott a nullahategy.hu internetes oldalnak.

Szeptember közepén elindult az M5, az MTVA új televíziós csatornája. Eddig nem volt Magyarországon olyan csatorna, amely a kultúra népszerűsítését, az élethosszig tartó tanulás segítését, és az ismeretterjesztést egyszerre tűzte volna zászlajára.

Az M5 csatorna programjában színházi-, koncert- és táncprodukciók közvetítései, tanulást segítő oktató műsorok, tudományos összeállítások, kulturális magazinok és eredeti nyelven, felirattal sugárzott filmek és sorozatok is szerepelnek.

A közszolgálati csatorna két arca, Miklósa Erika operaénekesnő és Csányi Sándor színész, a Thália színház igazgatója interjút adott a nullahategy.hu internetes oldalnak.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Csányi Sándor az interjúban elmondta, hogy számára nem volt kérdés, hogy vállalja-e a feladatot. „Olyan emberek számára is testközelbe kerülhet így a színházi élet, akiknek egyébként nincs lehetőségük eljönni az előadásra, olyan emberek is közelebb kerülnek a komolyzenéhez vagy a képzőművészethez, akik maguktól talán sosem mennének el egy koncertre vagy egy kiállításra” – nyilatkozta a színész.

Miklósa Erika is óriási dolognak tartja, hogy az MTVA kulturális csatornát indított, az operaénekesnő szerint erre régóta óriási igény volt és egy régóta fennálló hiányt pótol az M5. „Megtisztelőnek tartom, hogy a művészetet kedvelő tévénézők felé én képviselhetem ezt az újonnan indult televíziós csatornát” – nyilatkozta.

MTI Fotó: Kallos Bea

Csányi Sándor az interjúban kiemelte, hogy a kultúra és a színház célja a szórakoztatás. A jó színházban a néző sohasem unatkozik, a jó színházban nevetni is lehet, és nem mellesleg a szórakozás mellett néha nagyon komoly dolgokat is tanulhat az ember – mondta a színész. Hozzátette: „imádom, hogy koncertközvetítéseket nézhetek, olyan mintha este világhírű zenészek lépnének fel a nappalinkban”.

Miklósa Erika az MTVA Virtuózok című műsoráról is beszélt. Az operaénekesnő véleménye szerint ez egy hiánypótoló műsor volt, és az elejétől kezdve tudta, hogy sikeres lesz. „Szerintem az embereknek nem csak elbutító, semmitmondó televíziós programokra van igényük. (…) Egy-egy értékes műsor visszaadja az emberek hitét, hogy érdemes olyat létrehozni, amely maradandó, amely jellemzi a magyar kultúrát és amelyből kiderül, hogy egy ilyen kis ország ilyen értéket létre tud hozni” – nyilatkozta Miklósa Erika, az M5 csatorna arca.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »