Régi/új nevet kell megtanulnunk: BHÉV

Régi/új nevet kell megtanulnunk: BHÉV

Mint ismert, a főváros és a kormány hosszú idő óta vívja különmeccsét a HÉV-ek kapcsán. A helyzet csak látszólag bonyolult, valójában egyszerű pénzkérdésről van szó: az állam hosszú ideje nem finanszírozza az agglomerációba kinyúló HÉV-eket, miközben ez valóban nem fővárosi feladat, így a Tarlósék jogga adják vissza azt most az állambácsinak.

Persze az egész átadás-átvételt megúszhattuk volna (és a költségét is), ha az állam méltóztatott volna elegendő forrást biztosítani rá. Nem így lett, így most az integráció szó helyett inkább a szétverés jelzővel tudnánk illetni az egész kis játékot.

A Fővárosi Közgyűlés áprilisban döntött arról, hogy a BKV-ből kiválással létrejön a HÉV-üzemágazatot magában foglaló új gazdasági társaság. A törvény szerint az átalakulásról két alkalommal kell határoznia a közgyűlésnek. Az első döntést tehát áprilisban már meghozták, és akkor megbízták a BKV igazgatóságát, hogy gondoskodjon a második döntéshez szükséges iratok, így az átalakulási terv előterjesztéséről.
    
A vagyonmegosztás során a BHÉV működéséhez szükséges eszközök és azok elválaszthatatlan részei, valamint az ezekhez szorosan kapcsolódó vagyontárgyak kerülnek a BHÉV tulajdonába. E szerint a vagyonmegosztási arány: BHÉV 3,1, BKV 96,9 százalék. A kiválás után a BHÉV saját tőkéje több mint 18 milliárd forint lesz (ez mindent elárul az infrastruktúra állapotáról).
    
A szétválás időpontja november elseje, és az előzetes tervek szerint mintegy 135-145 millió forintba kerül. A BHÉV vezérigazgatója november elsejétől Feldmann Márton lesz.

Amikor a magyar politikus rácsodálkozik a magyar valóságra

Az MSZP-s Horváth Csaba arról beszélt, hogy szerinte számítási problémák vannak a szétválásról szóló előterjesztésben, különösnek nevezte, hogy a több mint 100 kilométeres HÉV-hálózatot infrastruktúrával együtt csupán mintegy 19 milliárd forintra értékelik. Mint mondta, ennek ma az előállítási költsége meghaladná az ezermilliárd forintot.
    
Igen, ez azért van, mert a magyar politikai elit az elmúlt 50 évben kényelmes kormányzati autók csendjében utazgatva nem igazán tudja, hogy milyen állapotban van a közlekedés, így Horváth Csaba is csak most csodálkozhatott rá: lényegében mindegyik elővárosi vasútvonalunk sürgős felújításra szorul, többek között azért, mert az MSZP-SZDSZ vezetés alatt sem költöttek semmit a HÉV-ekre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »