Regisztrálja magát, ha külföldre utazik

Mindenkinek, aki Görögországba vagy bármely más külföldi országba utazik érdemes regisztrálnia magát konzuli szolgálat honlapját – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 hírcsatornán.

Az államtitkár azt kérte, hogy mindenki pontosan adja meg külföldi tartózkodási helyét a konzuliszogalat.kormany.hu honlapon, mert, ha baj történik, gyorsan el tudják érni. A honlapon tájékozódni lehet az egyes országokról, a veszélyes vagy úti célként nem ajánlott helyekről – tette hozzá.

Hírdetés

Az államtitkár elmondta azt is, a görögországi erdőtűznek nincs magyar érintettje. Menczer Tamás a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta azt is, Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hetekben a világ legfontosabb vezetőivel tárgyalt, s így egy „diplomáciai rekordhónapon” van túl.

Ezen tárgyalások alapján kijelenthető, hogy a világ vezetői kíváncsiak a magyar miniszterelnök véleményére. „Egy olyan közép-európai miniszterelnöknek tekintik, akinek a véleményére érdemes és fontos is odafigyelni” – fűzte hozzá. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a magyar kormány jó válaszokat adott a nemzetközi kihívásokra; Orbán Viktor Európában elsőként ismerte fel az illegális bevándorlás veszélyeit, így sikerült megvédeni az országot a migrációs hullámtól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »