Regisztráció nélkül oltanak a kassai egyetemi kórházban

Regisztráció nélkül oltanak a kassai egyetemi kórházban

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) oltóközpontjában előzetes regisztráció nélkül is beoltják a 16 évnél idősebb érdeklődőket.

A regisztráció nélküli oltást, amelyre munkanapokon 8.00 és 12.00 óra között van mód, az tette lehetővé még a múlt hét folyamán, hogy rendelkezésre állnak szabad kapacitások. „Mivel ez egyesek számára előnyös, folytatjuk a  regisztráció nélküli oltást” – közölte Ján Slávik vezérigazgató hozzátéve, az érdeklődők a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcináját kapják.

A 12-16 éves gyerekek esetében továbbra is szükséges az előzetes regisztráció, s őket csak gyermekorvos jelenlétében oltják, előre meghatározott napokon. További információk a 055/615 2703-as telefonszámon érhetők el.

Hírdetés

Az egyetemi kórházban eddig már mintegy 90 ezer adag vakcinát adtak be. Mindkét oltást több mint 41 ezren kapták meg az intézményben. Slávik szerint az oltás kulcsfontosságú eszköz a járvány elleni harcban. „Ne becsüljük alá, főleg most, amikor a tesztelés és a pozitív minták vizsgálata azt mutatja, hogy a delta variáns már domináns Szlovákiában. Jóval fertőzőbb a brit mutációnak is nevezett alfa variánsnál, amely komoly helyzetet eredményezett kórházainkban és jelentősen megnövelte a COVID áldozatainak számát a járvány második hulláma idején” – hangsúlyozta.

Kassa megye egyelőre nem tervezi a nagykapacitású oltóközpontjai bezárását. „A nagykapacitású oltóközpontok általában hétvégén működnek, az összes elérhető vakcinával, vagyis Pfizerrel, AstraZenecával, Modernával, Szputnyik V-vel és Janssennel is oltanak. A kassai oltóközpontban a 12 évnél idősebb gyerekeket is oltják” – közölte Anna Terezková, a megyeelnök szóvivője.

A kassai mellett Nagymihályban és Iglón van még nagykapacitású megyei oltóközpont, ezekben legközelebb augusztus 9-én, hétfőn oltanak.

A szóvivő hozzátette, az érdeklődésre való tekintettel megerősítik a mobil oltóegységeket. Ezek falvakban és városokban, szociális intézményekben, cégekben, büntetés-végrehajtási intézetekben, bevásárlóközpontokban, autóbusz-pályaudvarokon és fesztiválokon is oltanak, de a társadalom peremére szorult közösségeket is felkeresik. A pápalátogatásra készülve plébániákon is lesznek mobil oltópontok.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »