Régi vezető távozik Origótól

Elhagyja az Origót a jelenlegi vezérigazgató-helyettes.Tókos Lóránt szeptember 30-ig marad a lapot felvásároló, majd teljesen átalakító New Wawe Media Groupnál – értesült a Kreatív.hu.

Tókos Lóránt régóta tagja volt a médiavállalat vezetői körének: évekkel ezelőtt senior mobil menedzserként csatlakozott a csapathoz, majd COO, 2017-től pedig általános vezérigazgató-helyettesi munkakörben dolgozott.

Most otthagyja a posztját, szeptember végéig pedig a tulajdonosváltást, vagyis Matolcsy Ádám beérkezésének  zökkenőmentes lezárását segíti.

A New Wave-csoport vezérigazgatója korábban Száraz István volt: a médiavállalat a Telekomtól vette meg az Origót és leányoldalait, majd másfél év alatt teljesen kormánypártivá formálta Magyarország egyik leglátogatottabb hírportálját.

A New Wawe Média Group több mint 650 millió forintot kapott az MNB alapítványaitól, az NHB egy 500 milliós hitelt adott, az akkor épp állami tulajdonban lévő MKB Bank pedig egy négymilliárdos hitellel segített a vállalaton.

Jól ment tehát a szekér, már csak a százmilliós MVM- reklámbevétel miatt is, Száraz szerint a gazdaságilag bizonytalan lábakon álló cégcsoportot hosszú évek óta először sikerült nyereségessé tenni, és üzletileg kiszámítható működést értek el.

http://mno.hu/

A korábbi vezérigazgató  azonban furcsa módon éppen az elért eredményekkel magyarázta, hogy eladja a New Wawe-t Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »