Régi-új helyén várja a látogatókat a Bibliás Könyvesbolt

Az idei Ráday-napok alkalmával újra megnyitotta kapuit a Bibliás Könyvesbolt, amely nemsokára egy kávézósarokkal is kiegészül. Az ünnepélyes átadóra szeptember 28-án, csütörtökön került sor.

bibliás_könyvesbolt_parokia_fotó_füle_tamás_balog_zoltan_visky_andras

Fotó: Füle Tamás / parokia.hu

A Bibliamúzeum új időszaki kiállításának megnyitójával együtt a sokak által szeretett Bibliás Könyvesboltot is birtokba vehették a látogatók – számolt be a parokia.hu.

– Itt minden látogató lehetőséget kap arra, hogy a Bibliát és a Bibliával kapcsolatos könyveket megvásárolhassa, kezébe vehesse, magába szívhassa az illatukat, és haza tudja vinni őket, hogy az olvasásból valóságos élet és valóságos cselekedetek származzanak – hangsúlyozta Balog Zoltán dunamelléki püspök az eseményen. Ezt követően a Zsinat lelkészi elnöke köszönetet mondott azoknak, akiket nem tántorítottak el az adminisztratív nehézségek, és fáradhatatlanul dolgoztak a könyvesboltért. A püspök külön megköszönte Tímár Gabriellának, a Bibliamúzeum vezetőjének a közreműködését.

A múzeumhoz kapcsolódó Bibliás Könyvesbolt többek között az egyedi asztalosmunkának köszönhetően megújult környezetben várja az érdeklődőket. – Igyekszünk mind mennyiségében, mind a műfajok tekintetében folyamatosan bővíteni a készletünket, megőrizve egyúttal a korábbi évek örökségét – nyilatkozta a bolt vezetője, Losoncziné Papp Judit a parokia.hu-nak. Az üzlet folyamatosan frissülő kínálatáról a Bibliás Könyvesbolt Facebook-oldaláról is értesülhetnek.

bibliás_könyvesbolt_parokia_fotó_füle_tamás_Losoncziné_Papp_Judit

Fotó: Füle Tamás / parokia.hu

A boltban hamarosan kialakítanak egy kávézósarkot is, amely egy régóta várt közösségi és kulturális teret hoz létre a Ráday utcában.

– A könyvesbolttal szomszédos Bibliamúzeum állandó és időszakos kiállításaira az üzletben vásárolhatók majd jegyek, ám év végéig még ingyenesen látogathatják azokat az érdeklődők – árulta el Losoncziné Papp Judit. Ezen felül az üzlet kínálatában a kiállításokhoz kapcsolódó szakmai kiadványok is megvásárolhatók lesznek. – Aki megfordul a Ráday Házban akár egy konferencia, akár egy időszaki kiállítás kapcsán, vagy azért, mert szeretné megnézni a múzeumot, a Bibliás Könyvesboltba betérve megpillanthat valamit, amit emlékbe vihet magával, egy áhítatos könyvet éppúgy, mint egy szép új Bibliát – mondta a bolt vezetője.