Reggeli szokások, melyekről mondjunk le

Reggeli szokások, melyekről mondjunk le

Szinte mindenkinek van egy bevált, megszokott reggeli rutinja, amelyhez akár évek óta is ragaszkodik. Lehetnek azonban olyan elemei, amelyek egyáltalán nem tesznek jót a szervezetnek.

Kutatások bizonyítják, hogy akik reggelente zuhanyoznak, hatékonyabban oldják meg a napközben felmerülő problémákat, jobban tudnak koncentrálni, és energikusabbnak érzik magukat. Nagyon fontos azonban, hogy ne forró vízzel zuhanyozzunk, mert attól elálmosodhatunk, és épp az ellenkező hatást érhetjük el. A víz inkább langyos vagy hideg legyen – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Nagyon sokan reggel, ébredés után szinte azonnal a közösségi médiás oldalakat kezdik böngészni vagy a levelezésüket nyitják meg. Ezzel viszont már a nap kezdetén utat engednek az ezzel járó stressznek. Reggelente inkább hallgassunk zenét készülődés közben, készülődjünk ráérősebben, csináljunk magunknak reggelit, és nyúljunk a telefonunkhoz minél később.

A legtöbb, boltban kapható gabonapehelyben, akármilyen egészségesnek is próbálják meg eladni ezeket, rengeteg a hozzáadott cukor, a mesterséges adalékanyag, és persze az üres kalória. Nem lakatnak jól hosszú időre, energia-,és vércukorszint-ingadozást is okoznak. Reggelire valamilyen fehérjedús fogás vagy teljes kiőrlésű gabonából készült pékáru a jó választás, némi friss  zöldséggel, gyümölccsel. Remek például a zabkása, a rántotta uborkával, paprikával, vagy néhány szelet mogyoróvajas pirítós némi bogyós gyümölccsel.

Étkezés után a fogzománc sérülékenyebbé válik, különösen, ha például valamilyen citrusfélét is fogyasztottunk. Éppen ezért ilyenkor jobb, ha nem mosunk azonnal fogat, inkább csak sima vízzel öblítjük ki a szánkat, és ha szükséges, fogselymet használunk. Az étkezés és a fogmosás között legalább fél óra el kellene, hogy teljen.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »