Regényes szerda esték a Dunával

Regényes szerda esték a Dunával

A Duna Televízió műsorára tűzte az Értelem és érzelem háromrészes tévéfilmsorozatot. A közmédia csatornája szerda esténként az 1800-as évek Angliájába invitálja a nézőket. A Jane Austin regényből készült adaptáció első része május 5-én 20.40-től látható.

A 2008-as angol romantikus dráma Jane Austin azonos című 1811-ben kiadott nagysikerű novellájának adaptációja. A Duna Televízió nézői három szerda estén át követhetik nyomon a Dashwood nővérek sorsának alakulását 20.40-től. Édesapjuk hirtelen elvesztése következtében a gazdag angol földesúri család tagjainak meg kell küzdenie a nélkülözéssel. Az özvegyasszonynak és három lányának, Elinornak, Marianne-nak és Margaret-nek egy távoli rokon házába kell költözniük, ahol minden erejüket összeszedve próbálnak új életet kezdeni. Elinor és Marianne anyagi biztonságukat házasság útján igyekeznek bebiztosítani. A testvérpár merőben más személyiséggel tart célja felé. A címbéli értelem megtestesítője Elinor, aki a döntéseit minden esetben alaposan végiggondolja, megfontoltság, józanság jellemzi. Húgát az érzelmei irányítják, hajlamos végletekben megélni az érzéseit és szenvedélyes túlzásokba bocsátkozni. Mindketten boldog frigyre vágynak és az igaz szerelmet keresik – de vajon sikerül megtalálniuk?

Hírdetés

Jane Austen hősnőinek története reményről, csalódásról, ármányról, és természetesen szerelemről és boldogságról mesél, miközben festői tájakon zajlik a férjvadászat. A gazdagon kidolgozott és jól formált karakterek, a fordulatos párbeszédek és a lebilincselő cselekményszövés garantáltan kellemes kikapcsolódást ígérnek a csatorna nézőinek.

Értelem és érzelem május 5-től szerda esténként 20.40-től a Duna Televízión!

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »