Rég tudott a kormány az Elios-ügyről Harangozó szerint

Rég tudott a kormány az Elios-ügyről Harangozó szerint

A képviselő Varga Mihályt kérdezte az ügyről. A miniszter válaszából kiderül, hogy a kormány belső ellenőrzési szerve már 2016-ban vizsgálta a pályázatot.

2016-ban már vizsgálta a kormány belső ellenőrzési szerve a kalocsai Elios-pályázatot, a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos nyomozás még folyamatban van – ez derült ki Varga Mihály válaszából, amelyet Harangozó Tamásnak küldött írásbeli kérdésre válaszolva.

A szocialista képviselő szerint ez is azt bizonyítja, hogy a kormány már az OLAF-jelentés előtt tudott a pályázat szabálytalanságairól. Az Elios-ügyben létrejött ellenzéki árnyékbizottság egyébként ma megpróbált bemenni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, hogy megnézhessék az Elios-al kapcsolatos iratokat, hogy kiderüljön. ki döntött arról, hogy a pályázati kiírást az utolsó pillanatban módosítsák.

A delegációt csak a tárca sajtósa fogadta, aki kampányfogásnak nevezte az ellenzéki akciót.

A minisztérium felső vezetése, még egyszer mondom: gyáva, gazember módjára megpróbálja eltitkolni, eltussolni ezt az ügyet, azért mert érintettek. Azért, mert nem akarják, hogy lássuk ezeket a papírokat, amit mi kiemelten szerettünk volna megnézni, és mi kívántuk volna mondani akár a miniszternek is, hogy ne keressen több ezer oldal anyagot, elsősorban az érdekel minket, hogy ki, kinek az utasítására, miért írta át a pályázati kiírást három nappal a beadási határidő előtt, és tette ezzel lehetővé az egész csalássorozatot, hogy az uniós pénzeket úgy használják föl és úgy csalják ki, ahogy egyébként az unió alapvető szabályai szerint nem lehetett volna. És maga az ügy is erről szól, és a visszafizetési ügy is emiatt van megállapítva – nyilatkozta Harangozó Tamást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »