Red Bull-hírek Max Verstappen melbourne-i kiesésének okáról

Red Bull-hírek Max Verstappen melbourne-i kiesésének okáról

Háromból két versenyt volt kénytelen feladni idén Max Verstappen műszaki hiba miatt – most a melbourne-i versenyen történtekről árultak el újabb információkat.

A bahreini idénynyitó után a legutóbbi Ausztrál Nagydíjon is a második helyről kellett félreállnia, miután nagy mennyiségű üzemanyag folyt ki a tankjából. Csapata azonnali leállásra kérte a címvédőt, akinek autóját oltani is kellett.

A motort azonnal Japánba küldték a Honda-központba. A japán gyártó már több megbízhatósági problémával is szembesült idén, a Red Bullnál eddig főként az üzemanyag-rendszer okozott fejtörést, az Alpha Taurinál viszont motorhibák is történtek – idézte fel az m4sport.hu cikke. Mint írták, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az ORF osztrák tévének megerősítette, a hiba okát azóta sikerült behatárolni, Verstappennek pedig a tűz gyors eloltásának köszönhetően nem kell lemondania a Melbourne-ben használt motorjáról, az

Hírdetés

bevethető lesz a folytatásban.

A szakember szerint az okozta a hibát, hogy túl nagy volt az üzemanyag-nyomás, és valami szétrobbant. Talán az autó ugrálásának volt köszönhető – vélekedett, utalva a delfinezésnek nevezett jelenségre, ami megkeseríti a 2022-es autók mérnökeinek, pilótáinak életét. Pedig ezt a Red Bull még egészen jól kezeli, de így is vannak kis mozgások, jegyezte meg a tanácsadó.

„Motorfronton a Bahreinben látott probléma teljesen más volt, mint ami Ausztráliában lépett fel, de a teszten fellépő problémától is eltért. Ezek eltérő dolgok. A Honda biztosított minket, hogy megoldják a problémát – talán – a következő versenyig” – tette hozzá Marko.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »