Receptverseny az elhízás ellen

Receptverseny az elhízás ellen

Az ország legkülönbözőbb pontjairól, 89-féle egészséges étel receptje érkezett a megmérettetésre.

Somogy megyei nyertese van a „Fermentált ételekkel a hosszú életért!” receptversenynek – derül ki a Magyar Elhízástudományi Társaság közleményéből. A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét Bellai Krisztina nyerte meg Visnyeszéplakról.

Hírdetés

A receptversenyre nagyvárosokból és kis falvakból küldtek recepteket: Budapestről, Pécsről, Miskolcról, Tatabányáról, Visnyeszéplakról, Jászapátiról, Mányról, Balassagyarmatról, a Balaton partjáról, és más vidéki településekről. A receptek beküldői között vannak gyógyult daganatos betegek, újságírók, háziasszonyok, nagymamák, de akad blogger, makrobiotikus táplálkozási szakértő, kántor, biomérnök és olyan elkötelezett egészségmegőrző is, aki fermentáló műhelyt, vagy éppen webshopot működtet az egészségtudatos táplálkozásért.

A pályázók különleges, karakteres ízekkel használják újra dédmamáink konyhai fortélyait, ezáltal teszik egészségesebbé, színesebbé táplálkozásukat. A különleges receptek a Kor Kontroll Társaság, valamit a Magyar Elhízástudományi Társaság portálján lesznek olvashatók.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »