Real Madrid szurkolókat mészárolt le az Iszlám Állam

Real Madrid szurkolókat mészárolt le az Iszlám Állam

Egy Real Madrid-fanklub főhadiszállására csaptak le Irakban, és tizenhat drukkert lemészároltak. Mindezt azért, mert a terroristák nem szerették a futballt.

Spanyol sajtóhírek szerint az Iszlám Államhoz köthető fegyveresek támadták meg a Real Madrid iraki szurkolói klubját, a terrorakciónak a legfrissebb hírek szerint 16 halálos áldozata és 20 sebesültje van. Fotó: Reuters / Getty Images

Nem szeretik az Iszlám Állam terroristái a futballt, ezért legutóbb egy Real Madrid-fanklubra csaptak le Irakban – számolt be róla a Mirror. Három, AK–47-tel felszerelt fegyveres nyitott tüzet néhány nappal ezelőtt a baladi Al Furat kávézóban, nyolcvan kilométerre északra Bagdadtól. Legalább tizenhat embert megöltek, köztük főleg Real Madrid-drukkereket, de a kávézó alkalmazottai és vásárlók is akadnak köztük. Továbbá több mint húszan megsérültek a brutális támadás során. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a merényletért.

A támadás utáni sokkoló állapotokról képek is terjengenek már a neten: ezeken látszanak a golyó ütötte lyukak a fotelekkel teli helyiségben, miközben a földön fekvő papucs mellé hosszú csíkban száradt oda a vér.
Elhalasztották az iraki utat

A Real Madrid mély együttérzését nyilvánította ki, és közölte, játékosai szombaton az áldozatokra emlékezve fekete karszalagot fognak viselni. A klub továbbá szolidaritásáról biztosította a brutális erőszaktól szenvedő irakiakat is.

A Spanyol Labdarúgóliga elnöke, Javier Tebas Twitter-üzenetében azt írta: a futball a terrorizmus célpontjává vált. Biztonsági okok miatt elhalasztották iraki útjukat, de állítása szerint visszatérnek majd, ezzel is támogatva az iraki embereket.

Forrás: mno.hu

The post Real Madrid szurkolókat mészárolt le az Iszlám Állam appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »