Reagált az ELTE a távoktatásról szóló hírekre

Reagált az ELTE a távoktatásról szóló hírekre

Közleményben reagált a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem azokra a sajtóban megjelent információkra, amik szerint az intézmény vezetése novembertől márciusig tartó távoktatásra készül, így spórolva a rezsiköltségeken.

Az intézmény közleményében a következőket írja: az ELTE-n jelenleg is zajlik az energiaszolgáltatókkal a jövő évre vonatkozó szerződések előkészítése.

Az idei évben az energiaárrobbanás hatása csak részlegesen érinti az egyetemet, így

az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják.

Hírdetés

Az egyetem kancellári vezetése a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériummal, az akadémiai vezetéssel, a karok vezetőivel és a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel közösen fogja kidolgozni azokat az alternatívákat, amelyek biztosíthatják, hogy

lehetőség szerint a jelenléti órák száma ne csökkenjen,

az egyetemen zajló szakmai munka ne szenvedjen csorbát.

Hozzáteszik: a jövő évre vonatkozó költségvetési számok idén novemberben válhatnak véglegessé, az ELTE ez évi költségvetése az energiaárrobbanáshoz kapcsolódó többletköltségeket nem tartalmazza. Ennek a problémának a megoldása tekintetében folyamatos egyeztetések zajlanak. A jövő évre vonatkozó egyetemi terveket a végleges számok, illetve az energiaszolgáltatókkal megkötött szerződések ismeretében lehet kialakítani.

„Ezúton tájékoztatjuk mind az egyetemi, mind a szélesebb közvéleményt, hogy amint az egyetemi vezetés konkrét információval rendelkezik, közvetlenül és időben tájékoztatni fog minden érintettet” – zárul a közlemény.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »