RB Leipzig menesztette Jesse Marsch vezetőedzőt

RB Leipzig menesztette Jesse Marsch vezetőedzőt

A nyáron érkezett Lipcsébe. Nem hozta, amit vártak tőle.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó klub vasárnapi közleményében Oliver Mintzlaff ügyvezető kifejtette: az elvárt előrelépés nem történt meg a csapatnál, így elmaradtak az eredmények, kitűzött céljaik nem valósultak meg, az edzőváltással új lendületet akarnak adni a csapatnak.

Hírdetés

A Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában ideiglenes megbízatással Achim Beierlorzer másodedző irányítja a lipcseieket, akik kedden a Manchester Cityt fogadják.

A 48 éves amerikai Marsch nyáron a Red Bull Salzburgtól érkezett Lipcsébe, ahol mindössze 14 bajnoki összecsapás adatott számára. Koronavírusos-fertőzését követően – emiatt három tétmeccset kényszerült kihagyni – legutóbb pénteken ülhetett a kispadon, az Union Berlin elleni bajnoki találkozón vendégként 2-1-re kikapott csapatával. A Leipzig a Bundesligában 18 pontot szerzett, ezzel jelenleg a 11. helyen áll. A BL-ben az A csoport harmadik helyén várja a jövő heti záró kört, a továbbjutásra már nincs esélye, maximum az Európa-ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését tavasszal.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »