Razzia a bulinegyedben: a nyitvatartási idő a kulcs

Razzia a bulinegyedben: a nyitvatartási idő a kulcs

Razziába kezdtek a hatóságok az erzsébetvárosu bulinegyedben.

A bulinegyedben ma érzékelhető problémák több évvel ezelőtt kezdődtek; a jelenlegi helyzet már ott tart, hogy a lakosság menekül, a zajszennyezést akár reggel 6-ig bulizó külföldiek növelik, a szemetelés és a vizelet miatt élhetetlen környék, a szórakozók autótükröket is lerúgnak, kapukat tesznek tönkre – mondta el az InfoRádiónak Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros Egyesület elnöke.

“Nincs senki tekintettel arra, hogy

ez egy lakóövezet, nem pedig vigalmi negyed”

– összegezte.

Garai Dóra szerint a hatóságoknak azzal kéne kezdeni a helyzet rendezését, hogy a vendéglátóhelyek nyitvatartását hangolják össze a főváros más részein érvényes nyitvatartási renddel.

“Ezek után,

Hírdetés

ha van módunk pihenni, lehet tárgyalni mindenféle intézkedésekről: kaphat-e valaki engedélyt további nyitvatartásra,
illetve milyen módon tudnak a kerületbe már beköltözött közel 500 kocsmával együtt élni azok, akik ott élnek” – húzta alá.

Úgy gondolja, a lakosság részéről komoly kompromisszum, hogy egy fél négyzetkilométeres területre beengedte ezt a közel 500 kocsmát, most a kereskedelmi szférán a sor, hogy megtegye az engedményét.

Az egyesület korábban megismerkedett a nyitvatartási szabályokkal, illetve az erről alkotott alkotmánybírósági véleménnyel, ez utóbbival összhangban vélekednek úgy, hogy

a lakosság pihenése a legfontosabb,

ebben pedig a a bulinegyedben lakók sem mások, mint a más kerületekben élők.

A Magyar Idők a héten arról írt, a hasonló razziák hidején hirtelen kifehéredik a kereskedelem a bulinegyed egységeiben, majd a razzia után visszacsökken a legális bevétel a korábbi szintre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »