Răzvan Burleanu fölényes választási győzelme után is marad a megosztottság a romániai labdarúgásban

Răzvan Burleanu fölényes választási győzelme után is marad a megosztottság a romániai labdarúgásban

Megosztotta a romániai labdarúgást a szövetség elnökválasztása, ahol az aranygeneráció képviselője helyett a kisebb klubok által támogatott Răzvan Burleanunak sikerült újráznia.
Megosztotta a hazai labdarúgást Răzvan Burleanu újrázása a hazai sportági szövetség (FRF) elnöki tisztségében: a Kolozsvári CFR közleményben üdvözölte a szerdai választás eredményét, miközben az FCSB-nél megdöbbent csalódottsággal fogadták az aranygenerációt képviselő Ionuț Lupescu 168–78 szavazatarányú vereségét.

A fellegváriak álláspontja már korábban egyértelművé vált, amikor résztvettek a „Császár” Szamos-parti kampánylátogatásán – ahol a többi klub és egyesület képviselőivel találkozott –, most pedig leszögezték:

örülnek, hogy a régi-új elnök négyéves menedzsmentterve „zöld jelzést kapott”, és bíznak abban, hogy így a romániai labdarúgás a megkezdett úton halad tovább.

Hírdetés

Ezzel szemben George Becali megtorlástól tart, amiért a vesztes félt támogatta, és bejelentette: az FCSB irányítását átruházta testvére fiára, Vasile Geambazira. „Visszavonulok. Nem fogadom el, hogy Burleanutól és az általa irányított bizottságoktól függjek” – jelentette be a ProX csatornáján. A piperai üzletember már korábban is beszélt arról, hogy kiszáll a labdarúgásból, papíron pedig már eddig is unokaöccsei és rokonai nevén szerepeltek a klub részvényei. Csütörtökön pedig már úgy fogalmazott, hogy amennyiben Burleanu leváltja az országos bírói testület elnökét, a görög Kirosz Vasszaraszt, és eltörli „zsarnoki” szabályait, akkor visszatér.

Az sem mellékes információ, hogy az FCSB-elnök Valeriu Argăsealát is újraválasztották az FRF végrehajtó bizottságába. Mellette a Chiajnai Concordia klubvezetője lett a másik Liga 1-es képviselő a Marius Burca (Liga 2), Marcel Ghergu (Liga 2), Florin Dăscălescu (Liga 3), Florin Spînu (Liga 3), Alin Cioban (női labdarúgás), Cătălin Cighir (gyermek- és utánpótlás klubok), Cristi Vornicu (teremlabdarúgás), Kirosz Vassarasz (a bírói testület elnöke), Emilian Hulubei (labdarúgók érdekképviselete) és Mihai Stoichiță (a technikai bizottság elnöke) alkotta testületben. Az FRF két alelnöke Gino Iorgulescu (a Hivatásos Labdarúgóliga elnöke) és Octavian Goga (a megyei futballegyesületek képviselője) lett.

A választások eredményéről kérdezve Csinta Samu, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK elnöke a Krónikának leszögezte: tudomásul veszik a többség döntését, és gratulálnak a régi-új elnöknek.

Megjegyezte, ők végig semlegesek voltak a kampány során, kis klubként arra törekszenek, hogy naggyá váljanak, és hatékonyan együttműködjenek a mindenkori FRF-vezetéssel. „Igyekszünk azon lenni, hogy a korrigálásra váró dolgokról ezután is elmondjuk a véleményünket – ahogyan eddig is tettük. Mi nem ítéljük meg olyan apokaliptikusan a helyzetet, mint a román sportsajtó. Az élet nem áll meg” – magyarázta a Krónikának. Hozzátette: az a benyomása, hogy Burleanu is egységre törekszik, de nyilván az „aranygeneráció” most sértve érzi magát, ezért nem valószínű, hogy képviselői a közeljövőben csatlakoznak hozzá.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »