Ravasz: Bugár Béla biztosan rajta lesz a közös listán – “Ő a legnépszerűbb magyar politikus”

Ravasz: Bugár Béla biztosan rajta lesz a közös listán – “Ő a legnépszerűbb magyar politikus”

Ravasz Ábel, most-hidas alelnök „semmi esetre sem” lépne be az MKP-ba. Ravasz, aki a Bugár-Menyhárt pártpaktum egyik lehetséges listavezetője  a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában kijelentette, az MKP 2012-ben megpróbálta lejáratni Bugár Bélát. Egyúttal (ismételten) törvénytelen finanszírozással vádolta meg a magyar pártot a 2012-es választásokat illetően – miközben épp zajlanak a két párt összeborulásáról szóló tárgyalások.

„Az MKP csinált egy magyar Gorillát, megpróbálták összefüggésbe hozni Bugár Bélát a Gorilla-leirattal, ami nem sikerült nekik”

mondta, próbálva elterelni a figyelmet arról, hogy a Gorilla-felvétel szerint a még Bugár Béla vezette MKP is részt vett az állami vagyon elherdálásában a II. Dzurinda-kormány idején. A műsor nagy részében Bugár védőügyvédjeként viselkedett. Megjegyezzük, viszonylag kevésszer kapott szót, a műsorvezető gyakran megfeledkezett volna – tekintve, hogy a Gorilla-ügy miatt reflektorfénybe került SPOLU-s Miroslav Beblavý és Martin Klus, a közvetve szintén érintett SaS alelnöke is a stúdióban volt.

Ravasz annak ellenére bírálta rendkívül éles hangon az MKP-t, hogy a magyar párttal a Most-Híd közös listán indulna a következő választásokon, a tárgyalások pedig már célegyenesbe érkeztek. Végső döntés az összeborulásról a jövő hét elején várható.

Hírdetés

A most-hidas alelnök a közmédia műsorában azt is leszögezte, hogy Bugár Béla biztosan rajta lesz a közös választási listán, anélkül az nem is jöhetne létre.

„Még mindig a legnépszerűbb a magyar politikusok között”

vélekedett. Hozzátette, hogy jó megoldásnak tartja a közös választási listát. Mint mondta, a tárgyalások ott még nem tartanak, hogy a listavezetőt is megnevezzék.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a választási lista első helyére három most-hidas politikus pályázik: Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos, Solymos László jelenlegi környezetvédelmi miniszter és Érsek Árpád jelenlegi közlekedési miniszter. Mindhárom lehetséges jelölt tagjai a mostani kormánynak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »