Rászállnak a hatóságok a bulinegyedre

Rászállnak a hatóságok a bulinegyedre

Rászállnak a hatóságok a bulinegyedre

2019-ben a fennálló közbiztonsági helyzethez igazítva a szükséges mértékben növeli a jelenlétet a rendőrség az úgynevezett bulinegyedben – derült ki Pintér Sándor január 25-én kelt, írásbeli válaszából. Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő fordult a belügyminiszterhez két írásbeli kérdéssel, hogy megtudja, a bűnügyi hatóság fel kíván-e lépni a „sokasodó lakossági panaszok”, valamint az egyre nagyobb kihívást jelentő közbiztonsági problémák ügyében a Budapest VI. e´s VII. kerületében működő bulinegyedben.

Hírdetés

Oláh azt állította, naponta kap lakossági bejelentéseket és leveleket arról, hogy utcai alkohol- és kábítószerfogyasztás milyen súlyos jelei tapasztalhatóak a bulinegyed közterületein.  „Reggelente a kapualjakban e´s a parkolo´ auto´k teteje´n a lako´k sza´mtalan ott hagyott alkoholos u¨vegben „gyo¨nyo¨rko¨dhetnek”. A lakossa´g a´ltal ke´szi´tett e´s a ko¨zo¨sségi oldalakon posztolt foto´k e´s video´k alapja´n la´tszik, hogy jelento?s ko¨zteru¨leti alkoholfogyaszta´s zajlik a ke´t keru¨letben” – írta például Oláh, a másik kérdését alátámasztva pedig a képviselő azt állította, „a nyi´lt utca´n ki´na´lgatja´k a valo´di ka´bi´to´szereket e´s a hamisi´tott uta´nzatokat a jo´re´szt ku¨lfo¨ldi turista´knak”.  

Pintér összevont válasza szerint éppen a napokban, azaz január 18-án razziázott a rendőrség a helyszínen, ahol a komplex „bűnügyi és rendészeti akció” célja volt „a közterületi jogsértések elkövetésének megakadályozása, az ott bűnelkövetés céljából tartózkodó személyek felderítése, továbbá a személyszállítást végzők ellenőrzése”. A belügyminiszter ígéretet tett arra is, hogy a rendőrség folytatja az akciósorozatot, amely a police.hu idevágó beszámolója szerint a „Készenléti Rendőrség (KR), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival közös, komplex ellenőrzés” volt.

A kormányközeli Magyar Idők hétfőn számolt be arról, hogy vizsgálatsorozatot indított az adóhivatal is Budapest belvárosában. A hatóság emberei vendéglátóhelyeket, kereskedőket és taxisokat ellenőriznek. A revizorok nem találomra keresik fel az érintett gazdasági szereplőket, a vizsgálatokat a kockázatok elemzése után kezdik meg. Ez ügyben kellő kiindulópontot kínálhat a hatóság korábbi razziája: a múlt nyáron a bulinegyedben ellenőrzött minden negyedik vállalkozásnál derült fény szabálytalanságra.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »