"Rasszista” Facebook-csoportokban találtak egy rakás rendőrt az Államokban – talán nem véletlenül

Egy amerikai liberális “oknyomozó portál”, a Reveal derítette ki, hogy rengeteg korábbi, sőt, még mindig aktív rendőr tagja olyan “szélsőséges” nézeteket valló, zárt csoportoknak Facebookon, amelyekben rasszizmus, iszlamofóbia, és erőszakos kormányellenesség is felbukkan, méghozzá nyíltan. A Reveal nyilvánosságra hozta az összegyűjtött adatait, ennek hatására legalább 50 rendőrfőkapitányság vizsgálatot rendelt el a saját köreiben.

A jelentés szerint több száz rendőr tagja a csoportoknak.

A csoportoknak olyan neveik vannak, mint a „White Lives Matter” (a black lives matter, vagyis a fekete életek is számítanak mozgalom mintájára), vagy „Death to Islam Undercover” (halál az iszlámra, titkos). Nemcsak a rasszizmus jelenik meg a csoportok között, néhányuk kifejezetten erőszakos kormányellenes propagandát is folytat.

Hírdetés

A több mint 400 rendőr közül, akik valamennyien tagjai ilyen csoportoknak, 150 az extrém végleteket képviseli.

A Reveal szerint ezeket a csoportokat rendszerint nyugdíjazott rendőrök hozzák létre, akik aktívan keresik a csatlakozni kívánó rendőröket. Mind a nagyvárosi, mind a vidéki rendőrök ugyanolyan arányban vesznek részt ilyen csoportok munkájában.

24 hu nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »