Raši szerint büntetőeljárást kell indítani Matovič ellen

Raši szerint büntetőeljárást kell indítani Matovič ellen

Richard Raši (Smer-SD) parlamenti képviselő szerint büntetőeljárást kell indítani Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő ellen az állampolgárok egészségének veszélyeztetése miatt.

Ezt azzal indokolta, hogy túl későn helyezték vesztegzár alá a Korompa (Krompachy) melletti romatelepeket. Matovič a TASR hírügynökségnek küldött válaszában azt állítja, hogy az előző kormány hibázott, a mostani az aktuális helyzet felmérése után azonnal lépett. Rašit őrültnek titulálta.

Hírdetés

Raši szerint a kormányfő már kedden (április 7.) birtokában volt azoknak az információknak, amelyek alapján azonnal karantén alá kellett volna helyeztetnie a telepeket. Erre végül csak szerda (április 8.) este került sor. Úgy véli, az ügyésznek hivatalból kellene eljárást indítania. „Mindenki, akinek lépnie kellett volna, de nem lépett – a legelső helyen maga a miniszterelnök -, a korompai lakosok egészségét és életét veszélyeztette” – írta Raši a közösségi hálón, hozzátéve: Matovičnak a lakosok egészségével kellene törődnie a politikai marketing helyett.

Matovič a reakciójában kifejtette: Peter Pellegrini volt kormányfő és Denisa Saková volt belügyminiszter (mindketten Smer-SD) döntöttek úgy, hogy nem kell letesztelni és állami karanténba küldeni azokat a romákat, akik a járvány európai gócpontjaiból tértek haza. Azóta egy csomó másik embert megfertőzhettek. „Mi felkutattuk őket, azonnal bevezettük a vesztegzárat, ez az őrült Raši pedig most minket vádol, nem azokat, akik tényleg veszélyeztették a lakosok egészségét – Pellegrinit és Sakovát. Abszurd” – fogalmazott Matovič.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »