Rapport Richárd elleni remijével lett Magnus Carlsen vb-kihívója az orosz

Rapport Richárd elleni remijével lett Magnus Carlsen vb-kihívója az orosz

Az éllovas Jan Nyepomnyascsij világossal remizett Rapport Richárddal a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján a vasárnapi 13. fordulóban, így bebiztosította a győzelmét.

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem és három vereség mellett ez volt a kilencedik pontosztozkodása, amivel összesítésben továbbra is hatodik helyen áll.

A 13. fordulóban Hikaru Nakamura és Jan-Krzysztof Duda összecsapásának nyitólépést minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit tette meg. A parti az amerikai nagymester győzelmével zárult.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a győztesként 48 ezer euróval gazdagodó Nyepomnyascsij jövőre – 2021-hez hasonlóan – ismét a vb-címért játszhat a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsennel.

Rapport a hétfői zárófordulóban a világos bábukat vezetve az azeri Tejmur Radzsabovval ül asztalhoz.

Eredmények, 13. forduló

Hírdetés

Jan Nyepomnyascsij (FIDE)-Rapport Richárd döntetlen

Tejmur Radzsabov (azeri)-Fabiano Caruana (amerikai) döntetlen

Hikaru Nakamura (amerikai)-Jan-Krzysztof Duda (lengyel) 1-0

Alireza Firouzja (francia)-Ting Li-zsen (kínai) döntetlen

Az állás: 1. Nyepomnyascsij 9 pont, 2. Nakamura 7,5, 3. Ting 7, 4. Caruana, Radzsabov 6,5-6,5, 6. RAPPORT 5,5, 7. Duda, Firouzja 5-5


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »