Rappereket, újságírókat és rendőröket is meg akart ölni

Rappereket, újságírókat és rendőröket is meg akart ölni

Három hete esküdött fel az Iszlám Államra a párizsi késelős merénylő. A rendőrfőnököt és feleségét megölő algériai származású férfi a közösségi oldalon üzent az akciója közben követőinek.

„A meggyilkolt férfi rendőrparancsnok volt, a felesége pedig polgári alkalmazott a belügyminisztériumban, akiket egy terrorista gyilkolt meg. Ez vitathatatlanul terrorista cselekmény volt, mert az elkövető is azt akarta, hogy az legyen, és a szervezet, amelynek hűséget esküdött, magára vállalta a cselekményt” – fogalmazott Francois Hollande francia elnök.

Larossi Abballa, aki három hete fogadott esküt Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam vezetőjének. A terrorszervezet hírügynöksége videót tett közzé, amelyet a támadó az áldozatok lakásában készített. „Éppen most öltem meg egy rendőrtisztet és a feleségét, a rendőrök már körbevettek” – mondta a merénylő, akinek egész listája volt arra, hogy kiket gyilkoljon meg. Rapperek, újságírók, rendőrök és közalkalmazottak voltak a célpontjai. „Mindannyian szomorúak és letörtek vagyunk, és aggódunk. Aggódunk egymásért, magunkért, a családunkért. Attól félünk, hogy ez ismét megtörténhet. De hát ennek ellenére mi még mindig rendőrök vagyunk, és folytatjuk a munkánkat, mint bármikor máskor” – nyilatkozta Sabrina Rigolle, az scsi rendőrszakszervezet titkára.

Néhány órával a támadás előtt a gyilkos a közeli mecsetbe ment imádkozni, ahol olyan sokáig maradt, hogy az alkalmazottak tessékelték ki. Abballa hosszasan olvasta a Koránt: majd elindult végzetes útjára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »