Ranieri Anglia királya – lapszemle

Történelmi sikerről, az évszázad csodájáról és hőstettről írt a nemzetközi sajtó az angol labdarúgó-bajnokságot hétfő este megnyerő Leicester City bajnoki címével kapcsolatban.

Nagy-Britannia:
 Independent:
“Az úgynevezett futball-szuperhatalmak, amelyek lemaradtak a Leicester mögött, egy kis csillagot adtak a 2015/16-os szezonnak. A bajnokcsapat arra emlékeztetheti riválisait, hogy hogyan kell megnyerni a ligát: pénz nélkül, de ravasz átigazolási politikával, rafinált menedzsmenttel és egy csapatnyi sikerre éhes labdarúgóval.”

The Guardian:
“A Leicester sikere az egyik legnagyobb sportteljesítményként kerül bele a történelemkönyvekbe.”

The Telegraph:
“Ha a Leicesternek sikerült, bárkinek sikerülhet. Ez az alapja annak, hogy az egész ország lelkessé vált Claudio Ranieri tanítványainak megkoronázása láttán. A Leicester bajnoki címe visszahozza ennek a sportágnak az alapjait: a csapatszellemet, a fegyelmet és az esélytelenek becsvágyát.”

Németország:
Bild:
“Európa legnagyobb futball-szenzációja. A Leicester a bajnok! Anglia legnagyobb futballmeséje valóra vált!”

Tagesspiegel:
“A Leicester City sikere rövid időre visszahozza a labdarúgásba a romantikát, amely régóta a milliárdos iparág ködébe veszett. Az angol Premier League bajnoka egy évvel ezelőtt még a kiesés ellen küzdött.”

Berliner Morgenpost:
“A Chelsea bajnokká tette a kanapén ücsörgő Leicester futballistáit.”

Spanyolország:
Mundo Deportivo:
“A leicesteri rókák hétfő este a futballtörténelem egyik legnagyobb hőstettét hajtották végre.”

Sport:
“A Leicester csodája valósággá vált. Sztárok nélkül, de összetartva és elkötelezetten legyőzte a logikát.”

AS:
“Az évszázad csodája.”

La Vanguardia:
“A leghihetetlenebb bajnok. A Leicester City sikere a sporttörténelem egyik legnagyobb meglepetése.”

Marca:
“Egyszer volt egy Leicester. A 132 éves klub története első bajnoki címét nyerte meg és végrehajtotta a modern futball legnagyobb hőstettét.”

El Mundo:
“A Leicester megnyerte a Premier League-et, és ezzel a történelem egyik legnagyobb bravúrját hajtotta végre.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
“Claudio király. Történelmi bajnoki cím a Leicesteré, a Chelsea megállította a Tottenhamet, Ranieri a Paradicsomba került. A Rókák történetük során először angol bajnokok. Egy világraszóló hőstett, Ranieri Anglia királya. Egy minden valóságot meghazudtoló siker egy nagy olasz edző előadásában.”

Tuttosport:
“Ranieri Anglia királya. A Tottenham nem győzte le a Chelsea-t, a Leicester nyerte a Premier League-et. Leicester-játékosok, élvezzétek ki a sikert! Ranieri a legenda. Történelmi első bajnoki cím.”

Corriere dello Sport:
“Claudio király. Ranieri Leicester Cityje megnyerte a Premier League-et. Csodálatos mese. Az a csapat nyerte a ligát, amelynek sikerére a fogadóirodák a szezon előtt még 5000-szeres pénzt kínáltak.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »