Rangos férfitornát rendezhet Budapest

Rangos férfitornát rendezhet Budapest

Nagy sikerként könyvelheti el a Magyar Tenisz Szövetség, hogy két rangos nemzetközi tornát is rendezhet Budapest. Februárban a SYMA-csarnokban WTA, áprilisban a Margitszigeten ATP-tornát bonyolítanak le.

Az álmodozások kora lejárt a Magyar Tenisz Szövetségnél, a tettek mezejére léptek a vezetők, akik hosszú tárgyalások eredményeként pénteken sajtótájékoztatón jelentették be: jövőre WTA- és ATP-torna otthona is lesz Magyarország. A női versenyzők 2013-ig a Római-parton ütögethettek ranglista-pontokért, ám a torna elköltözött Bukarestbe. Most azonban a riói salakpályás verseny helyett hazánkba érkezhetnek a sportág jeles képviselői, akik kemény pályán, a fedett SYMA-csarnokban mérhetik össze tudásukat.

ATP-tornát még sosem rendezett Magyarország, éppen ezért óriási jelentőségű, hogy Budapest is megjelenik a versenynaptárban. A helyszín az addigra kormánytámogatásból megújuló margitszigeti Teniszközpont lesz, amely egyelőre még gazos állapotban van.

„A férfiverseny jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Davis Kupa-játékos úgy döntött, hogy áthozza a tornát Bukarestből. A magyar fővárost nagyon szereti, valamikor lakott is itt, 1965-ben pedig Budapesten nyert Universiadét” – mondta Richter Attila, a szövetség főtitkára.

Az idén egyébként 17 alacsonyabb besorolású ITF-versenyt rendez Magyarország, jövő hétvégén pedig Davis Kupa-csapatunknak szurkolhatunk majd Szlovákia ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »