Rangos eseményt támogat a Médiatanács

Egymillió forinttal támogatja a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A testület ötszáz-ötszázezer forinttal támogatja a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál legjobb magyar fikciós és animációs filmjének díjazását. Az eseményt augusztus 28. és szeptember 2. között rendezik meg Budapesten.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleményében hozzátette, a fesztivál versenyprogramjának rendszeres szereplői a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült kisfilmek,

Hírdetés

az utóbbi években Oláh Kata En Passant című alkotása a zsűri különdíját, Simonyi Balázs Indián című kisfilmje pedig a közönségdíjat vihette haza.

A közlemény szerint a Médiatanács felkérte az NMHH hivatalát a Budapest 100,3 MHz, a Dél-Budapest 90,9 MHz és a Budapest 99,5 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervének kidolgozására, miután tizenkét év után, idén ősszel

végleg lejár a frekvenciákon a médiaszolgáltatók jogosultsága, a Jazzy és a Retro Rádió esetében október 27-én, a Lánchíd Rádió esetében pedig október 28-án.

A testület elfogadta a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét, amely szerint a médiaszolgáltatási lehetőséget kereskedelmi jelleggel hirdeti meg a testület. A pályázati felhívás tervezete április 19-től elérhető az NMHH honlapján, annak nyilvános meghallgatására május 11-én kerül sor – tették hozzá.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »