Rangadót játszik a címvédővel a Sepsi OSK (Labdarúgás, I. liga)

Rangadót játszik a címvédővel a Sepsi OSK (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK törheti meg a címvédő Kolozsvári CFR veretlenségi sorozatát, ugyanis az éllovas 2018-ban még nem veszített vendégeként a bajnokságban, hat győzelem és hat döntetlen a mérlege. Az Eugen Neagoe irányította csapat nehéz mérkőzés előtt áll az odavágó-sorozat utolsó, 13. fordulójában, azonban a hazai pálya előnye kedvező eredményt hozhat. A mérkőzést vasárnap 21 órától rendezik a sepsiszentgyörgyi stadionban.

Az előző fordulóban a piros-fehérek idegenben 3–2 arányú győzelmet arattak az FC Viitorul felett, míg a Kolozsvári CFR hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot a Jászvásári Poli ellen. A szentgyörgyi csapat és a címvédő az előző idényben kétszer találkozott, utóbbi az alapszakaszban mindkétszer 2–0 arányban diadalmaskodott, az odavágóban Paulo Vinicius és Ovidiu Hoban, a visszavágóban pedig Billel Omrani és Andrei Mureşan találatainak köszönhetően.

A Sepsi OSK tizenkét fordulót követően 19 ponttal a hatodik, az António Conceição irányította csapat 23 ponttal – hat győzelem, öt döntetlen és egy vereség – az első helyet foglalja el. A háromszéki együttes hazai környezetben háromszor győzött, egyszer döntetlent játszott és egyszer vereséget szenvedett, ezeken a mérkőzéseken pedig hét szerzett és három kapott gól a mérlege. Az éllovas kolozsvári labdarúgók idegenben még nem maradtak pont nélkül, három győzelem mellett kétszer pontosztozkodással zártak, öt találatot jegyeztek és két gólt kaptak, sőt, három mérkőzést kapott gól nélkül fejeztek be.

Hírdetés

„Nagyszerű játék van mögöttünk, legyőztük a bajnokság egyik legjobb csapatát, viszont az a mérkőzés már a múlté, vasárnap újabb nehéz meccsünk van a címvédő ellen. Nagyon bízom a játékosainkban, úgy hiszem, hogy fel tudunk nőni az ellenfeleink szintjére, és ezt már többször is bizonyítottuk, bárkivel képesek vagyunk felvenni a harcot. A bajnokkal játszunk, de akarjuk a három pontot, elsősorban egy kiváló meccset szeretnénk játszani megfelelő hozzáállással és határozottsággal. Ha így teszünk, akkor a szurkolók értékelni fogják a befektetett munkát. A nézőknek tudniuk kell, vasárnap nem lesz könnyű, azonban mellettünk kell lenniük. Az ellenfelünk nagyon tapasztalt, jó formában játszik, válogatott labdarúgók alkotják, de a nézőknek bízniuk kell bennünk, mert minden tőlünk telhetőt megteszünk” – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Eugen Neagoe vezetőedző.

Joseph Mensah szerint a vasárnapi mérkőzés nagyon fontos számukra, tisztában vannak vele, hogy a Kolozsvári CFR nem véletlenül áll a rangsor első helyén. A 24 éves játékos elmondta, tartaniuk kell magukat az edző kéréseihez és taktikájához. A ghánai labdarúgó úgy vélekedik, hazai pályán játszani hatalmas előnyt jelent, és ennek tudatában lépnek pályára. (miska)

Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »