Ránéznek az izsáki polgármester körmére

Az uniós pénzből épített izsáki vadászpanzió ügyében a Magyar Államkincstár munkatársai a 444.hu leleplező cikke utáni második napon már fel is keresték Mondok Józsefet, Izsák fideszes polgármesterét és jegyzőkönyvet vettek fel a látogatáson tapasztaltakról – reagált Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a hatósági vizsgálatot és annak várható következményeit firtató írásbeli kérdésre.

A kancelláriaminiszter szerint a jegyzőkönyvre a Mondok Kft. vezetőjének a kézhezvételtől számítva nyolc napja volt reagálni, amely lehetőséggel élt is. Jelenleg ennek a vizsgálata zajlik – írta válaszában.

Nemcsak az izsáki ingatlan körül történhettek visszásságok, hanem Mondok karádi vadászpanziójánál is. A polgármester fiával közös cége, az Agro-Wild Kft. ugyanis Karádon is épített EU-s forrásból egy vadászpanziót, amely csakúgy mint az izsáki, sosem funkcionált szálláshelyként.

A Jobbikos Sneider Tamásnak küldött írásbeli válaszból az is kiderül, hogy a polgármester fiával közös cége, a karádi magánszálláshely esetében az utolsó kifizetési kérelem megküldésekor végzett helyszíni ellenőrzést az akkori Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, ahol az egyes elszámolni kívánt tételek kapcsán talált eltéréseket. Ezeket az ügyféllel szemben akkor érvényesítették, így a támogatási kérelemben szereplő 49,5 millió forint helyett végül 40,8 millió forint került kifizetésre. Ám egyéb, a működésre vonatkozó szabálytalanságot ott, akkor nem találtak.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »