Rálőttek az Erdogant bíráló főszerkesztőre

Merénylő adott le két célt tévesztett lövést a Cumhuriyet kormánykritikus napilap főszerkesztőjére, aki éppen egy isztambuli bírósági épület előtt várakozott, miközben a bírói testület a rá kiszabandó ítéletről tanácskozott odabent.

Szemtanúk szerint Can Dündarnak nem esett baja, viszont egy másik újságíró a lábán könnyebben megsérült. A helyszínen készült tévéfelvételeken az látszik, ahogy a támadót ellenállás nélkül őrizetbe veszik. Maga Dündar úgy nyilatkozott: „Csak annyit láttam, hogy rám fogja a fegyvert.” Az éppen folyó perben ugyancsak érintett újságíró, Erdem Gül szerint az ártalmatlanná tett támadó azt kiáltotta: „Áruló!”

Dündart és a Cumhuriyet ankarai tudósítóját, Erdem Gült azért állították bíróság elé, mert tavaly májusban beszámoltak arról, hogy Törökország 2014-ben fegyvereket szállított Szíriába.

A Cumhuriyet a riport alátámasztására videofelvételeket is közölt. A két férfi az ügyészség szerint ezzel terroristahálózatokat támogatott, kémkedett, és a kormány hatalmának megdöntésére tett kísérletet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »