Ráküldte a rendõrséget Marosvásárhely polgármestere egy helyi újságíróra

Ráküldte a rendõrséget Marosvásárhely polgármestere egy helyi újságíróra

Egy marosvásárhelyi román nyelvű hírportál, a msnews.ro szerint, a város polgármestere Dorin Florea a helyi rendőrséghez fordult a portál egyik cikkírója Vischi Victor Cătălin írásai miatt, amelyekről a városvezető úgy véli, hogy megsértik a társadalmi együttélés szabályait, valamint zavarják a közrendet.

Vischi Victor Cătălin azt állítja, hogy egy, a helyi rendőrség által kelt felszólításban értesült arról, hogy Dorin Florea panaszt tett írásai miatt közrendháborítás és a társadalmi együttélés szabályainak megsértésére hivatkozva. A helyi rendőrség egy 2019. február 11-én kelt felszólításban tudatta az érintettel, szerdán várják a Borsos Tamás utcai őrsre, hogy tisztázzák a polgármester panaszainak megalapozottságát. Amennyiben az újságíró nem tesz eleget a felhívásnak, megbírságolják – áll még a felhívásban.

Hírdetés

A marosvásárhelyi közösségi oldalakon az eset felborzolta a kedélyeket, mindenki egyértelműen elítéli a történeteket, a sajtószabadság diktatúrákhoz méltó korlátozását látják benne.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »