Rákosihoz és Gyurcsányhoz hasonlították a Fideszt

Mint arról beszámoltunk, tavaly decemberben egy újságírót zsarolással akartak “titkos együttműködésre” rávenni az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) munkatársai. Most Felcsúton játszottak munkásőrt az egyenruhások, és politikust, külföldi tévéstábot pakoltattak ki.

Az újságírói zaklatásról a 444.hu nyomán írtunk szerdán: ahogyan egy névtelenséget kérő, nem tudni melyik lapnál dolgozó újságíró felfedte, tavaly titkosszolgálati tisztek állították meg az utcán, és együttműködést kértek tőle. A megbeszélések során olyan dokumentumokat mutattak meg neki, melyek róla szóló személyes, vélhetően megfigyelésekből származó információkat tartalmaztak.

Ezt követően jött az újabb botrányos hír, miszerint az LMP politikusa, Hadházy Ákos és az RTL2 német televíziós csatorna újságírójának zsebéből mindent kipakoltattak a rendőrök, amikor a felcsúti kisvasútról, valamint a stadionról készítettek volna anyagot.

Jakab Péter, a Jobbik frissen megválasztott szóvivője pénteki közleményében az esetekkel kapcsolatban úgy reagált, szerinte országos parancs lehet, hogy

a kényes témákat feszegető újságírókat minden eszközzel meg kell félemlíteni.

A kormányt és a Fideszt Rákosihoz és Gyurcsányhoz hasonlítva hozzátette: a Fidesz-kormány jobban tenné, ha a határvédelemre koncentrálna, hiszen az általuk hermetikusan lezártnak nevezett határon naponta migránsok százai szöknek át.

Jakab szerint tehát inkább a határok őrzésével kellene foglalkozni ahelyett, hogy “ilyen pitiáner és nevetséges” utasításokat adnak a rendőröknek – például, hogy “egy üres kisvasutat őrizzenek mindenáron”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »