Rakonczaynak Guiness-rekordot érne Nagy-Britannia megkerülése

Rakonczaynak Guiness-rekordot érne Nagy-Britannia megkerülése

„Először, egyedül, magyarként…, a világ legkeményebb evezős versenyén”. Ezzel a Facebook-bejegyzéssel adta hírül Rakonczay Gábor, hogy elindul a GB Row 2018-on. A verseny honlapja a világ legbrutálisabb evezős viadalaként tartja számon a kihívást, ami valóban nem egy gyaloggalopp. Nagy-Britanniát kell körbeevezni, melynek északi partvidékén egészen kegyetlen időjárási körülményekkel szembesül az ember. A táv 2000 mérföld, az indulók nem vehetnek igénybe külső segítséget, megállás nélkül kell célba érniük.

A verseny honlapja büszkén közli, hogy Rakonczay Gábor elsőként próbálkozik meg egyedül a táv teljesítésével. Ha ez sikerülne neki, bekerülne a Guiness Rekordok könyvébe. – Ez idáig csak páros és négyfős csapatok indulhattak a szigetkerülő versenyen. Idén viszont én is rajthoz állok, hogy szembenézzek önmagammal, a sporttársakkal, és az Északi tengerrel – írja a sportember.

Egy kis kedvcsináló:

Hírdetés

A rajt 2018. június elsején lesz, a Tower Bridge alól indulnak a kenuk. Rakonczay saját építési evezőssel vág neki az útnak.

http://mno.hu/

Rakonczay Gábor több világrekordot is tart: 2008-ban akkori feleségével, Viktóriával 51 nap alatt evezett Tűzhangya nevű hajójával a Kanári-szigetekről Antiguára. 2012-ben egyedül ismét rekordot állított fel az Atlanti-óceán átevezésekor, 61 nap alatt tette meg a fenti utat Vitéz névre keresztelt kenujával, melyet Fa Nándor tervezett és épített.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »