Rákóczi Szövetség: hétvégi programok középiskolásoknak

Rákóczi Szövetség: hétvégi programok középiskolásoknak

Kárpát-medencei középiskolásokat megszólító programok zajlanak a hétvégén a Rákóczi Szövetség szervezésében az erdélyi Szovátán, valamint Debrecenben és Egerben.

A Rákóczi Szövetség diákjai

A közlemény szerint a középiskolás vezetőképzőknek az a céljuk, hogy lehetőséget teremtsenek a tanárok és a diákok kapcsolatépítésére, elősegítsék a Rákóczi Szövetség középiskolai szervezeteinek munkáját, hatékonyságát. A rendezvények központi témája az érték és az ifjúság.

A vezetőképzőre olyan iskolák kaptak meghívást, ahol a szövetségnek ifjúsági szervezete működik. A Kárpát-medencében jelenleg 250 ilyen középiskola van.

Debrecenben mintegy 40 kelet-magyarországi, bodrogközi, kárpátaljai és partiumi középiskolából 120 diák és tanár kapcsolódik be a rendezvénybe. Szovátán a Rákóczi Szövetség erdélyi középiskolai szervezeteinek 70 tanár és diák vezetője találkozik.

Egerben Szakképzéssel a magyar-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és a vidék népességmegtartó szerepének erősítéséért címmel szakmai találkozót tartanak. Az eseményen 16 Kárpát-medencei agrár középiskola csaknem száz tanár és diák képviselője vesz részt – közölték.

MTI

The post Rákóczi Szövetség: hétvégi programok középiskolásoknak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »