Rákaptak a kerítések ízére az osztrákok: még több határt zárnának le, és segítenék az Európát védő Macedóniát is

Rákaptak a kerítések ízére az osztrákok: még több határt zárnának le, és segítenék az Európát védő Macedóniát is

Újabb határok lezárását tartja szükségesnek Európában az osztrák külügyminiszter. Sebastian Kurz egy lapinterjúban azt mondta: világossá kell tenni, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé.

"Az embercsempészetet nem lehet teljesen megszüntetni. Ezért mindent, amit most a nyugat-balkáni útvonalon teszünk, meg kell tennünk majd az Olaszország-Földközi-tenger útvonal mentén is, hogy világos legyen, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé – bármelyik útvonalról is legyen szó" – mondta Sebastian Kurz a Bild am Sonntag című, vasárnap megjelenő újságnak adott interjúban, amelyet a Reuters hírügynökség ismertetett előzetesen.

Kurz úgy vélekedett, az EU-nak segítséget kell nyújtania Macedóniának a határai lezárásához. "A macedónok végzik el helyettünk a nehéz feladatot, hogy megállítsák a menekültek beáramlását, mindaddig, amíg Görögország nem teszi azt. Macedóniának a segítségünkre van szüksége, személyzet és felszerelések formájában" – mondta Kurz.

Gjorge Ivanov macedón államfő pénteken a Bildnek azt mondta, Macedónia fizet meg a menekültválságban az Európai Unió hibáiért. Úgy fogalmazott: Miközben Görögország átengedte a menekülteket, köztük iszlamistákat is, Macedónia védi Európát, noha nem tagja az EU-nak. Mégis "egyetlen centet sem" kapott az EU-tól, míg Görögország "megint kapott 700 millió eurót".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »