Rajtár újabb feljelentést tett a Bonaparte-ügyben

Rajtár újabb feljelentést tett a Bonaparte-ügyben

Jozef Rajtár (SaS) parlamenti képviselő szerdán feljelentést tett a Főügyészségen a Bonaparte lakókomplexum ügyében. A képviselő elmondása szerint a feljelentés tartalmazza az áfacsalások és a lakásátruházások átfogó áttekintését.

– mutatott rá a képviselő, hozzátéve: a 2016 júniusában tett feljelentéssel együtt a három anyag egy átfogó képet bocsát a rendőrség és az ügyészség rendelkezésére az összes áfacsalásról, amelyet a Bonaparte lakókomplexum építésétől a lakások végső értékesítéséig tartó időszakban elkövettek.

A legújabb feljelentés tartalmazza a Bonaparte lakókomplexumot érintő lakásátruházások és –eladások komplett áttekintését is. Rajtár szerint ezekkel összefüggésben a leggyakrabban Ladislav B., Marian K. és Stanislav Plutko neve merült fel.

Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy Ladislav B. mellett Marian K. vállalkozónak is az ismerőse, akivel közösen megrövidítették a Petrimex céget, illetve vállalkoztak a meggyilkolt Ján Duckýval is.

Hírdetés

Rajtár szerint ezúttal is ugyanaz az eljárási mód ismétlődött, mint a Five Star Residence esetében.

Az egyes lakások átruházása során hasonló módon folyt az adóvisszaigénylés is. „Ugyanaz a szervezett csoport csinálta” – tette hozzá Rajtár, aki szerint az ügyleteket a pénzügyi igazgatóság, az adóhivatalok és a rendőrség mellett politikai szinten is fedezték. Az ellenzéki képviselő meggyőződése, hogy többszörös bűnelkövetésről, sőt szervezett bűnözésről van szó, melyet egy nagy kiterjedésű, szervezett csoport hajtott végre.

Azzal kapcsolatban, hogy szerdán elítélte a bíróság Ladislav B. vállalkozót egy csaknem kétmillió euró értékű áfa-visszatérítés miatt, Rajtár kijelentette, hogy ez az ügy csak egy kis töredéke annak, amit Ladislav B. és a hozzá kötődő személyek elkövettek. Hozzátette: a Five Star Residence lakókomplexummal összefüggésben az átruházások összértéke eléri a 48 millió eurót, ebből csaknem 8 millió euró összegű adót igényeltek vissza jogosulatlanul. A Bonaparte-ügyben így több tízmillió euró összegű kár érte az államot.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »