Rájárúl a rúd Norbira, újabb büntetés

Átmenetileg felfüggesztette a KEG Nyrt., az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt., a TR Investment Nyrt. és az Első Hazai Energia-portfolió Nyrt. (EHEP Nyrt.) részvényeinek tőzsdei kereskedését a Magyar Nemzeti Bank, mivel a kibocsátóknak nincs a közgyűlés által elfogadott éves beszámolója, így április 30-ig nem tették közzé a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentésüket – közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a moratórium az éves jelentések közzétételéig marad érvényben. A jegybank az éves jelentés elmaradása miatt a most felfüggesztett négy tőzsdei céget, illetve az éves jelentés közzétételét szintén elmulasztó Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t összesen 27 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A KEG Nyrt.-t, az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.-t és a TR Investment Nyrt.-t egyenként 6-6 millió forint, a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t 5 millió, az EHEP Nyrt.-t pedig 4 millió forint felügyeleti bírsággal sújtotta a jegybank.

Az MNB emlékeztetett, hogy a Norbi Update Lowcarb részvények tőzsdei kereskedése – a 2014. pénzügyi évről készített éves jelentéssel összefüggő hiányosság miatt – jelenleg is szünetel. Ezért e kibocsátó esetében a tőzsdei kereskedés felfüggesztésére nem volt szükség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »