Rájár a rúd a méhészekre – Soroló

Adás:
2017. február 18., szombat 07.30
2017. február 19., vasárnap 01.30
2017. február 19., vasárnap 06.30

2017. február 23., csütörtök 01.50

A méheknek és a méhészeknek most sokkal nehezebb a tél, mint az elmúlt években. Az időjárás eddig még a tisztító repülésekre sem adott alkalmat, nem volt három-négy szélcsendes nap egymás után. Mézpiacról, fogyasztói igényekről, a saját értékesítés előnyeiről, a fiatalabb családtagok munkába való bekapcsolódásáról is beszélgettünk a Sárvár melletti Lánkapusztán Horváth Antal méhésszel.

Ukrajnában és Oroszországban nagy léptékekkel fejlődött a búza és a kukorica termesztése az elmúlt fél évtizedben. Ezekben az országokban is széles körben vetik már a legkorszerűbb fajtákat, és korszerű gépi technikákkal dolgoznak a növénytermesztők. Az óriási táblaméretek, az alacsonyabb munkabérek, az olcsóbb üzemanyagok miatt nyilvánvaló a versenyelőnyük például a magyar termelőkkel szemben. A következő évek kilátásairól beszélgettünk Raskó Györggyel, az Antall-kormány földművelésügyi közigazgatási államtitkárával, mostani agrár-nagyvállalkozóval.

Bogácson megrendezték a hagyományos farsangi spájz- és kocsonyamustrát, ezúttal a rétesnyújtó és -sodró asszonyok is vetélkedtek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »