Ragaszt a kormány, és ragaszt az ellenzék is

Ragaszt a kormány, és ragaszt az ellenzék is

Az egyik baloldali kis párt a kormány plakátjain üzen a kormány ellenfeleinek. A Fidesz alelnöke arra szólította fel a baloldalt, hogy valljon színt a bevándorlásról.

Tucatjával kerülnek ki a bevándorlás elleni kampány új plakátjai a főváros utcáira. Ragaszt az egyik baloldali kis párt is, az Együtt a saját propagandaplakátjával írta át a kormányét. „Mi a bojkott pártján vagyunk, elutasítjuk az Európa-ellenes népszavazást, mert rossz ennek az országnak, amit a Fidesz akar. Aktívan fogunk kampányolni a bojkott mellett, már letettünk arról, hogy erre pénzt kérjünk, de tesszük a dolgunkat. A bojkott nem passzív tétlenség: utcán szórólapozunk, plakátokat rongálunk, és tesszük a dolgunkat” – jelentette ki Szigetvári Viktor, a párt elnöke.

A népszavazás bojkottjára buzdított az MSZP egyik európai parlamenti képviselője is a Nemzeti Választási Iroda előtt. Ujhelyi István szerint Orbán Viktor a népszavazással Magyarország kilépését készíti elő az Európai Unióból. „A kormányzat és a hatalom szervei hazudnak, csalnak. Mindez nem szép dolog, pontosan tudjuk, hogy ennek csak akkor lehet megálljt parancsolni, hogyha a társadalom, a választók egyértelműen elutasítják a hazug, csaló politikai magtartást. Ezért nem fogunk elmenni szavazni október 2-án, mert hazug és csaló választásokon nem veszünk részt” – fogalmazott a politikus.

A Fidesz alelnöke szerint egyértelmű az összefüggés a terrorizmus és a migráció között. „A bojkott az állásfoglalás hiánya. Tehát a bojkottot hirdető ellenzéki pártok nem fejtik ki a saját véleményüket azzal kapcsolatosan, hogy támogatják a migránsok kötelező kvóta alapján való betelepítését Magyarországra vagy pedig ellenzik. Mi ebben továbbra is kíváncsiak lennénk a véleményükre. A bojkott az, hogy titokban tartják a véleményüket” – emelte ki Gulyás Gergely.

Brüsszelből egyébként nehezebb Brüsszelnek üzenni, mint Erdélyből – emlékeztet a Népszabadság. Míg a határon túli magyarok levélben is voksolhatnak, addig a Nyugat-Európába kivándorolt magyar állampolgároknak el kell menniük a nagykövetségre vagy a konzulátusra, ha élni szeretnének alkotmányos jogukkal. Az utazási költség tetemes summa lehet, ha mondjuk Angliában vidéken kaptak munkát, nem pedig nagyvárosban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »