Rágalmazás miatt tett feljelentést a kormány a nemzeti konzultáció kapcsán

A kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A közlemény azt írja: Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra.

Hírdetés

A közlemény szerint a kormány részvételi adatokkal kapcsolatos tájékoztatását igazolja, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke december 7-én hitelesítette a ténytanúsító jegyzőkönyvet. A dokumentum szerint december 6-áig összesen 2 171 500 darab konzultációs válaszküldemény érkezett (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltések számát, amely 178 491).

„Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről” – írják, majd hozzáfűzik: „Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben.”

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »