Radírozzuk ki a különbségeket! – tanszergyűjtés rászoruló diákoknak

Több mint ezer gyermek számára hirdet nyári tanszergyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy iskolatáskával és írószerekkel segítse a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat. Pénzbeli támogatással és újonnan vásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban zajló gyűjtőakcióhoz.

A Szeretetszolgálat küldöttsége Kárpátalján tanszercsomagokat ad át 2021.aug 3. - Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

A Radírozzuk ki a különbségeket! címet viselő kampány célja 1358 kisdiák támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett diákok, a háború elől elmenekült tanulók, valamint erdélyi, kárpátaljai és délvidéki magyar fiatalok is vannak.

Amire a legnagyobb szükségük lenne: iskolatáska, füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző.

A támogatók ezeket tárgyi felajánlásként július 17-től adhatják le a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, valamint augusztusban országszerte több városban áruházi gyűjtéseken, ez utóbbiak időpontjai és helyszínei már megtalálhatók az alapítvány honlapján.

Aki pénzbeli támogatást kíván nyújtani a fent sorolt eszközök beszerzéséhez, az megteheti az adomany.jobbadni.hu oldalon, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó sms-ben való elküldésével, valamint banki átutalással az alapítvány 10702019-85008898-51100005-as számlaszámára. A közlemény rovatba ez kerüljön: „tanszer”. A szeretetszolgálat az összegyűlt adományokat még az iskolakezdés előtt eljuttatja a rászoruló családoknak.