Radikális iszlamista ölhetett a melegbárban

Radikális iszlamista ölhetett a melegbárban

Legkevesebb 20 halottja és 42 sebesültje van a floridai homoszexuális-bárban történt lövöldözésnek. Az FBI nem zárja ki, hogy a tettes radikális iszlamista volt.

Főleg a homoszexuális vendégek körében volt népszerű az a bár, ahol a tömeggyilkosság történt. A Florida Államban, Orlandóban található klubba hajnali 2 óra körül rontott be egy fegyveres.

Azonnal lövöldözni kezdett. Aki tehette, kimenekült, de sokan bent rekedtek, őket a támadó túszul ejtette.

A riasztott kommandók lelőtték a támadót. „A jelek szerint mintegy 320 ember tartózkodott a klubban. 30 embert mi mentettünk ki, 42 embert szállítottak kórházba” – mondta John Mina orlandói rendőrkapitány.

A rendőrök két fegyvert és egy bombát is találtak a támadónál. Az FBI nem zárja ki, hogy terrortámadás történt, a tettes pedig radikális muszlim volt. „A jelek szerint egy alaposan megtervezett és jól megszervezett támadás történt. A tettes nem erről a környékről való” – tette hozzá a rendőrkapitány.

Orlandóban két nap alatt ez volt a második lövöldözés: szombaton az egyik legnagyobb tehetségkutató korábbi felfedezettjét autogramosztás közben lőtte le egy férfi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »