Rácz Noémi lehet Európa legjobb szaktanára

Rácz Noémi lehet Európa legjobb szaktanára

Rácz Noémi, a kassai képzőművészeti középiskola (ŠUV) tanára is bejutott az Európai Szakképzési Hét (European Vocational Skills Week) idei, harmadik fordulójába. A rendezvény a szakoktatás legjobbjait díjazza. Rácz Noémi egyedük képviseli Szlovákiát.

Az Európai Szakképzési Hét célja, hogy vonzóbbá tegye a szakoktatást és a szakképzést. Az esemény egyebek között lehetőséget ad a tapasztalatcserére, az intézmények közötti együttműködésre. Csak úgy, mint az előző években, idén is átadják a Szakképzési kiválóság díját. A díjkiosztóra a harmadik Európai Szakképzési Hét november 9-i záróeseményén kerül sor Bécsben, melyen Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos adja át a díjakat. Ezúttal négy kategórián, és többféle alkategóriában díjazzák a legjobbakat. Az esemény főszervezői az előző hónapokban Európa számos iskoláját, köztük a kassai képzőművészeti középiskolát is megszólították, és A szakképzés innovátorai (VET innovators) kategória Tanár és tréner alkategóriájának döntősei közé Rácz Noémi illusztrátor, a ŠUV pedagógusa is bekerült. „Nagyon izgalmas heteken vagyok túl. Nemrég vettem részt egy országos megmérettetésen, ahol a Szlovákia lejobb tanára mezőnyben közönségdíjas lettem, november nyolcadikán pedig Bécsbe utazom, hogy ezen a megmérettetésen egy rövid előadásban bemutassam az iskolánkat. Az Európa legjobb szaktanára díjáért már csak ketten vagyunk versenyben, egy lengyelországi tanárnő és én” – nyilatkozta lapunknak Rácz Noémi. Hozzátette, a jelölést nem csupán személyes sikerként könyveli el, hanem a képzőművészeti szakközépiskola sikereként is, ugyanis ennek a rendezvénynek köszönhetően olyan európai térképre kerültek fel, amely bemutatja, hol mindenhol folyik színvonalas szakképzés az öreg kontinensen.

Hírdetés

„Kelet-Szlovákiából csak a mi iskolánk és egy iglói szakközépiskola került fel a listára. Ez nagyon komoly elismerés számunkra, ugyanis számtalan új kapcsolatra szert. A bécsi bemutatkozás azért is jó, mert új partnereket ismerhetünk meg, ami új kapukat nyithat meg iskolánk előtt. Örülök, mert ez az előrelépés ismét azt bizonyítja, hogy egy kelet-szlovákiai városban is lehet nagy dolgokat csinálni” – mondta lapunknak a pedagógus.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »