Rácuppantak a témára

Rácuppantak a témára

Az OĽANO képviselői olyan indítványt terjesztenek elő a parlament szeptemberi ülésén, melynek célja, hogy mind hazai, mind európai kontextusban egyértelműen kifejezzék, hogy a kisebbségek jogait tiszteletben kell tartani.

A szerdai sajtótájékoztatón a képviselők ezt azzal az aggodalmukkal indokolták, hogy különböző fórumokon egyre nő a kisebbségek és más közösségek tagjai iránti agresszió és tiszteletlenség. Az állásfoglalás határozottan elítéli a kisebbségek és más közösségek iránti bárminemű diszkriminációt, és felszólítja a felelős szerveket és intézményeket, hogy kövessék nyomon a gyűlölködő megnyilatkozásokat a nyilvános térben – a választott képviselők kisebbségi jogokkal kapcsolatos megnyilvánulásait is beleértve.

Kristián Čekovský, a parlament Kulturális és Médiabizottságának elnöke arra figyelmeztetett, hogy a demokrácia egyik ismertetőjegye a kisebbségek felelősségteljes védelme a többség részéről.

Hírdetés

Ezért itt van az ideje annak, hogy egy ilyen pozitív jelzést küldjünk a kisebbségeknek”

– közölte az indítvánnyal kapcsolatban.

Anna Mierna képviselő és Szakolca polgármestere szerint fontos, hogy a törvényhozás is kifejezze a kisebbségek támogatását, mivel a parlamentben is jelennek meg olyan javaslatok, amelyekkel a kisebbségi jogok korlátozására törekszenek.

Juraj Krúpa, a parlament Védelmi és Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke bízik benne, hogy az indítványt a parlamenti képviselők többsége probléma nélkül támogatni fogja. Čekovský arról tájékoztatott, hogy az indítványt a koalíciós tanács ülésén már megtárgyalták.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »