Rács mögött marad az ország egyik leghatalmasabb embere, Dušan Kováčik speciális főügyész

Rács mögött marad az ország egyik leghatalmasabb embere, Dušan Kováčik speciális főügyész

Csúszópénz elfogadása, bűnszervezet létrehozásában való közreműködés – ezzel vádolta meg a nyomozó Dušan Kováčikot, a Speciális Ügyészség főügyészét, akit a NAKA csütörtökön kapcsolt le egy pozsonyi razzia során.

Kováčiknál egy borítékban 10 ezer eurót találtak. Korábban már előfordult vele, hogy 200 ezer eurót tett be készpénzben bankszámlájára, melyet nem sikerült meggyőzően megmagyaráznia.

Hírdetés

Szombaton a kora reggeli órákban Dušan K., a Speciális Ügyészség főügyészének őrizetbe vételét rendelte a bazini Specializált Törvényszék speciális ügyésze. Dušan K. így az elkövetkező órákban, napokban fogdában marad. Vele együtt Norbert P. magas beosztású rendőr is, tájékoztatott az ügyészség szóvivője, Jana Tökölyová.

Norbert P. esetében fennáll annak veszélye is, hogy szökést próbál meg. A főügyészség átmeneti vezetését elvállaló első helyettes, Viera Kováčiková már döntött arról, hogy Dušan K. speciális főügyészt felmentik hivatali tevékenysége alól. A fenti vádak mellett hivatali visszaéléssel és titkos információk kiszivárogtatásával is vádolják.

teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »