Rácáfolt a várakozásokra az UniCredit

Rácáfolt a várakozásokra az UniCredit

Az utóbbi évtized legnagyobb nyereségét könyvelhette el a mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb olasz bank a tavalyi negyedik negyedévben.

Az UniCredit csütörtökön közölte, hogy a december 31-el végződött negyedévben nettó nyeresége elérte a 801 millió eurót. Ez jelentősen túlszárnyalja az elemzők 523 milliós várakozását.

A tavalyi év egészében az olasz pénzintézet az egyszeri tételeket nem számolva 3,7 milliárd euró profitot termelt 19,6 milliárd eurós bevétel mellett. Az egyszeri tételekkel – így a lengyel Pekao Bank és a Pioneer eszközkezelő értékesítésével – együtt számolt nyereség 5,5 milliárd euró volt, több az 5,2 milliárd eurós elemzői várakozásoknál.

Hírdetés

Az UniCredit tőkemegfelelési mutatója (Core Capital Ratio) 13,02 százalékra javult. Az utóbbi öt évben először osztalékot fizet részvényeseinek a bank, a vállalatvezetés tervei szerint részvényenként 32 eurócentet.

Jean-Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója közölte, hogy idén a bank nyeresége a 3,7 milliárd és 4,7 milliárd euró közötti sávba várható.

A vártnál jobb gyorsjelentésnek köszönhetően az UniCredit árfolyama emelkedik a milánói tőzsdén, csütörtök kora délután 2,98 százalékos pluszban, 17,98 eurón forogtak a részvények, napi maximuma eddig 18,15 euró volt.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »