Rabszolgaként árulta az embereket egy kárpátaljai pár Oroszországban

Az áldozatoktól elvették az útlevelüket és megparancsolták, hogy ne hagyják el a laktanyát, ahol el voltak szállásolva.

Egy kárpátaljai férfi és egy nő nehéz pénzügyi helyzettel rendelkező személyeket kerestek fel, s jövedelmező munkahelyet ajánlottak fel számukra, megfelelő életkörülményeket, ételt és 500-1000 dollár fizetést is ígértek nekik – tudatja a Mukachevo.net.

A munkavállalókat Oroszországba, a Krasznodari határterületre vitték, ahol azonnal megfosztották őket útlevelüktől, mobiltelefonjuktól. A munkások laktanyákon, borzalmas életkörülmények között éltek és ingyen dolgoztak. A férfit és a nőt, akik munkaerőt szállítottak 2014 őszén Ternopil város rendőrei leplezték le.

A törvénysértő férfit öt és egy hónap szabadságvesztésre, cinkosát pedig öt év börtönre ítélték. A ternopili rendőrség szerint a legalacsonyabb mértékű büntetést kapta a két személy, amit emberkereskedelem miatt kiróhatnak.

Korábban adtunk hírt arról, hogy szervkereskedőnek akarta eladni az egyik diákját egy ukrajnai tanárnő.

Az egyik Harkiv megyei speciális bentlakásos iskola ukrán nyelv és irodalom tanára 10 000 dollárért akarta eladni az intézmény egyik lány tanulóját – írta Arszen Avakov ukrán belügyminiszter a saját Facebook-oldalán.

A tanárnőt akkor tartóztatták le, amikor a gyermeket átadta a vevőnek, s a pénzt is átvette. A rendőrök korábban arról kaptak információt, hogy a pedagógus már négy hónappal ezelőtt nyélbe akarta ütni az üzletet. A hatóságok azonnal megkezdték vizsgálni az esetet, a lányt pedig védelem alá helyezték. A pedagógust előzetes letartóztatásba helyezték.

Rovatok: KékfényTelepülés: OroszországCímkék: emberkereskedők, emberkereskedelem, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »